Club de lectura d’adults

És un grup de lectors i lectores que llegeixen un llibre al mateix temps (a casa) i posteriorment es troben a la biblioteca per comentar-lo, dirigits per un coordinador del grup. A les reunions es comenta el que s’ha llegit i l’impacte que ha tingut en el lector: temàtica, estil, acció, personatges, però també els sentiments i reflexions evocats pel text.

L’objectiu principal del club de lectura no és tant fer una anàlisi exhaustiva de l’obra literària, sinó més aviat incrementar el plaer de la lectura i compartir-lo amb els altres.

Tot i que a les trobades hi ha una persona “experta” que ens parlarà de l’autor i el llibre, no es tracta d’una reunió d’especialistes en crítica literària, ni per a professors de literatura, sinó per a lectors comuns.

Els membres del club podran triar d’una llista, a més de fer aportacions, els llibres que després d’observar les opinions de tots els organitzadors triaran d’un ampli ventall d’autors i estils.

Coordinat per Ferran Bladé i Eva Vilanova

Grups de conversa en anglès

El seu objectiu és no perdre el nivell d’anglès conversant amb grups reduits sobre temes diversos i practicant la parla i accent. Cada grup compta amb una persona anglesa que el condueix

Coordinat per Janet Martos

Conta contes i taller diversos

Des de la biblioteca s’organitzen diferents contacontes al llarg de l’any per fomentar la lectura als més petits

Formació

Per tal d’apropar als ciutadans a les tecnologies de la informació es realitzen cursos esporàdics d’iniciació a la informàtica.
Són cursos dirigits a usuaris novells o amb pocs coneixements i el seu objectiu és que adquireixin uns coneixements bàsics i generals de windows, processador de textos (word)  i Internet…

El consell comarcal  i el Telecentre de la Ribera d’Ebre cedeixen l’aula mòbil per realitzar el curs, així com també donen el seu suport tant tècnic com professional.

Cafè literari.
Espai de la biblioteca a Ràdio Móra la Nova, programa setmanal amb entrevistes a escriptors, es fan recomanacions literàries i es donen a conèixer les activitats de la biblioteca.
Podeu escoltar tots els programes al següent podcast : http://www.ivoox.com/podcast-cafe-literari_sq_f1362914_1.html

Aparadors culturals

La biblioteca instal·la aparadors temàtics amb llibres i altres documents d’interès

aparadors3

aparadors